dimecres, 29 d’abril del 2009

El vapor del Mississipí


Autor: Thomas Brezina
Ed. Cruïlla

Aquest llibre resulta extraordinàriament misteriós. Uns nens que es diuen Pau, Virgi i Lluc et conviden a resoldre el misteri d'un vaixell fantasma. El llibre inclou alguns materials per poder resoldre .

Adrià Albariño 4t

dimarts, 28 d’abril del 2009

La decisió de l’Emma


Aquest llibre tracta d’una noia que és nova a l’escola i es diu Eva i vol ser la que mana ( la reina ) a la classe, i ho aconsegueix. Però una altra noia, l’Emma, té uns amics que a ells no els cau bé l’Eva. El grup d’amics de l’Emma estan farts de les seves bromes pesades i no l’aguanten més. I a més sembla que els professors no se n’adonin.
Aquest llibre és realista però una mica d’aventures i una mica d’humor.
Aquest llibre li pot agradar aquella gent que li agraden els llibres realistes i una mica barrejat amb aventures i humor.
A mi m’ha agradat bastant aquest llibre.
M’ha semblat fàcil de llegir però hi ha apartats que costen una mica.



Carla Marín 6è B

Diari del Greg


El Diari del Greg és una historia molt real redactada com si fos un diari. En Greg és un nen adolescent i en el diari hi posa totes les coses que pensa.
Ell és un nen que comença la secundària. En el seu institut només hi van dos nenes de la seva classe i el seu millor amic en Rowley. Resulta que en Rowly és una mica infantil i sempre fa quedar malament en Greg davant dels ganàpies que s’han d’afaitar dos cops el dia com per exemple quan li pregunta:
- Vols anar a “jugar” a casa meva?

I per si això fos poc en Greg s’ha hagut d’asseure amb un parell d’idiotes...

Aquest llibre està molt bé per la gent que no els hi agrada llegir especialment.

Fins i tot a la gent que no els agraden els diaris de adolescents aquest els deixarà parats. A mi a la primera pàgina ja em va deixar enganxat.

Roger Jovellar
6è B escola Anxaneta

dimarts, 21 d’abril del 2009

La meva àvia és africana


Autora: Annelies schwarz
Editorial: Edelvives
Col·leccio: Ala delta

Està molt bé aquest llibre. És interessant. Et pot ajudar a entendre moltes coses de la vida dels altres.
Aquest llibre tracta d'una nena que és d'un altre país, d'Àfrica. Ella està encantada amb la seva amiga. És la seva millor amiga. Aquesta nena vivia a Alemanya i la seva amiga Flo també. Sempre estaven juntes, on les veiessis, que si al parc, que si a la platja...Entre les dues nenes hi ha alguna cosa de diferent (no era el color de la pell, ni els cabells, ni les mans...sinó que tenien alguna cosa diferent).
A quasi tot el món heu vist algú que tingui un amic/ga d'un altre país? Jo sí i això passa molt. Un dia la seva àvia li va enviar una caixa amb unes samarretes de flors, una tortuga i uns passatges per anar a veure-la. Li va regalar una samarreta a la Flo i hi havia una carta dient-li que si venia de viatge. La Flo volia conèixer l'àvia de la seva amiga, n'havia sentit a parlar tant!
Una setmana després se n'anaven de viatge. En arribar, la Flo se sent estranya pel color de la pell i l'africana li explicava com se sent ella a Alemanya. Total que a l'Àfrica la Flo aprèn coses noves, altres cultuires...
Aquest llibre és com si diguéssim realista.
M'agrada molt. Jo el recomano
El contre és a partir de 10 anys.

Lucas Giménez 6è B escola Anxaneta

dissabte, 18 d’abril del 2009

100 missatges

Salut i rom, companys i companyes d'aquest Triangle!
¿Sabeu que el comentari de la Clara és el que fa 100 des de que a començament d'aquest curs vam posar en marxa aquest bloc? No està gens malament! Déu ni do el ritme que portem.  I més de 2.800 visites! La veritat és que ens llegeixen des de llocs molt diversos, cosa que he pogut comprovar en els meus viatges arreu dels oceans i que es pot observar perfectament en el mapa que surt si cliqueu el botó de les estadístiques de sota a la dreta! 
Com porteu això de Sant Jordi i el dia del llibre? Segur que a les vostres escoles us atabalen amb concursos literaris o parades de llibres i fins i tot potser alguns us dedicareu a vendre roses.  Jo ja ho tinc clar: aquell dia penso atracar el vaixell al port de Mataró i m'arribaré a la plaça de Santa Anna a mirar les paradetes i barrejar-me entre la gent mirant les últimes novetats. Que no sabeu quin llibre comprar-vos? Doncs només cal que mireu aquest bloc o que feu cas dels vostres amics i amigues, que segur que són els que us donaran els millors consells.
i sinó aquí us deixo uns enllaços:
Apa! que estigueu bons i que us passeu molt bé amb les noves lectures que us esperen!
bermudez

LA XURRA

Aquest conte va d’un nen que és diu Bernat i que viu a una granja amb els seus pares, i que té molts animals.

En Bernat és l’amo de tots els burrets i les burretes que hi ha, però   per a ell hi hauna burreta molt especial i que es diu Xurra. És una burreta marró que des de que era petita en Bernat la cuida. A vegades com quela Xurra és molt golafre i sempre està bevent bierons en Bernat acabava el día super mega cansat i , de totes les obligacions que ha de fer, quasi bé no en fa ni una. Però els seus pares diuen que no pasa res perquè canvía les obligacions a canvi de cuidar la Xurra.

És un llibre molt prim i fácil, la història és divertida i original;  jo mentre me'l llegia m’ho he passat molt bé............................

ESPERO QUE TU TAMBÉ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Clara Maillo Baena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!          4t-B Escola Anxaneta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Adéu

dijous, 2 d’abril del 2009

NARNIA: L’ARMARI EL LLEÓ I LA BRUIXA


Aquest llibre ens ha agradat molt perquè parla d’una historia fantàstica i emocionant que passa a una família de quatre nens: en Peter l’Edmund la Susan i la Lucy.
El que els passa és que el seu país està en guerra amb els Alemanys i els quatre germans han de marxar a casa dels seus familiars on troben un armari màgic que els porta en un món fantàstic. En aquell món hi habiten éssers fantàstics, nans, ogres...
Nosaltres trobem que aquest llibre és molt interessant i gairebé no el pots deixar.
El personatge que més ens ha agradat és en Peter; és el gran i gràcies a ell Narnia es salva dels enemics i torna a ser un món feliç i sense guerres.
Pol i Àlvar 5è B escola Anxaneta

dimecres, 1 d’abril del 2009

L’ESTRANY CAS DEL CALAMAR GEGANT


Aquest llibre és de la col·lecció de “Geronimo Stilton.”
Un dia a la capital de “Retalona” la illa dels ratolins apareixen uns estrenys crancs blaus i inunden tota la ciutat.
Al dia següent de les profunditats del mar apareix un estrany calamar gegant, i demana 1000 tones d’or. Els ciutadans de “Ratalona” esverats porten tot l’or de la ciutat. El dia següent el calamar gegant torna i s'endu les mil tones d’or.
Aquest llibre m'ha agradat molt perquè m’agraden els llibres d’aventures. El recomano per la gent que tingui entre nou i deu anys i que li agradin els llibres d’aventura.
Martí Segura 5è B escola Anxaneta